2022. február 25., péntek 13:19

2022. 02. 22 .- én Elhunyt Nádasdi János

Megosztás
2022. 02. 22 .- én Elhunyt  Nádasdi János

Fájdalommal értesültünk arról, hogy ma reggel elhunyt Nádasdi János, a Magyar Motorsport Szövetség tiszteletbeli tagja. 

Nádasdi évtizedeken át dolgozott a magyar autó- és motorsportért. 1980-tól először a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség, majd 1996-tól, a két sportág önálló szakszövetséggé alakulásától a Magyar Motorsport Szövetség főtitkára volt.

Emellett az évek során a Salakmotor szakág vezetője, MAMS elnökségi tagja, továbbá a MAMS Felügyelő Bizottságának tagja is volt. A Hungaroringen a tanpálya vezetése is az ő feladata volt.

 

 

Nemzetközi színtéren is emlékezetes pályafutása volt: a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) 2011-ben a salakbizottság tiszteletbeli alelnökének választotta meg, miután több, mint három évtizedig volt a Bizottság tagja, majd alelnöke. Világbajnokságok sportfelügyelőjeként, versenyigazgatójaként, illetve számos salakmotor és jégmotor verseny pálya inspektoraként megszámlálhatatlan világesemény színvonalas lebonyolításán volt jelen. 

A MAMSZ főtitkáraként ő kezdte el a tárgyalásokat a legelső magyarországi Forma-1-es futam megrendezése kapcsán. A szervezőbizottság vezetője lett és még évtizedekig részt vett a futam szervezésében.

2017-ben a MAMS Aranykoszorús Versenybírói aranylicenccel, 2020-ban a közgyűlés alkalmával pedig egy különdíjjal honorálta több évtizedes munkáját.

Halála hatalmas veszteség az autó- sport számára, Nádasdi János személyében egy kivételes szaktudású, precíz és lelkiismeretes szakembertől búcsuzunk. 

A MAMS mélyen együtt érez feleségével, Rózsival, illetve fiával, Csabával.

Nádasdi Jánost a és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később kapunk tájékoztatást.

Megjelent: 181 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

  

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo

 

  

  

 

 

Web Analytics