2021. március 07., vasárnap 20:12

Carmelo Ezpeleta Magyarországon járt!

Megosztás
Carmelo Ezpeleta Magyarországon járt!

A Dorna Motorsport első embere, Carmelo Ezpeleta Magyarországon járt!

Carmelo Ezpeleta

Vezérigazgató

Az 1946-ban, Barcelonában született.

Carmelo Ezpeleta rajong a sportért. Amatőr motoros és autós volt, és amatőr pelota (Jai Alai) játékossá vált. Ötszörös spanyol Jai Alai bajnok volt a katalán csapattal, kétszer pedig Katalónia bajnoka volt, aki Spanyolországot képviselte különböző nemzetközi tornákon, köztük az Egyesült Államok Függetlensége kétszázadik évfordulójának ünnepi rendezvényén 1976-ban.

 

Ezpeleta mérnöki tanulmányai alkalmat adtak arra, hogy felügyelje a spanyol, Circuit de Calafat-versenypálya építését és promócióját az 1970-es évek elején, majd 1974 és 1978 között  a létesítmény igazgatója lett . Ezután Madridba költözött, hogy a Jarama pálya igazgatója és a spanyol Real Automobile Club (RACE) összes sporttevékenységének menedzsere legyen. Ez idő alatt feladatai közé tartozott a Ford-RACE csapat irányítása, Carlos Sainz vezette őket a rally világbajnokságon 1987-ben és 1988-ban.

Tíz év után a Jarama igazgatójaként visszatért Barcelonába, a Circuit de Barcelona-Catalunya építését irányító konzorcium ügyvezető igazgatójaként és a RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya) sportigazgatójaként.

1991-ben csatlakozott Dornához mint a motorsport osztály igazgatója.Ebben a pozícióban dolgozva  megszerezte a motorkerékpár világbajnokság televíziós közvetítési jogait .

1994-ben a Dorna vezérigazgatója let.

1998-ban pedig a cég ügyvezető igazgatója és részvényese.

Megjelent: 402 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

  

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo

 

  

  

 

 

Web Analytics