2013. november 30., szombat 07:12

Edzések és történetek az éles sarok-ról

Megosztás

Lassan a Népligetből közút lett és forgalmassá vált, így átkerültünk az éles sarokra, rendes nevén Albertirsai, majd Dobi István útra (Kőbánya) a honvédosokkal együtt. Itt már kevesebbet találkoztunk hétköznap, viszont a hétvégeken alaposan bepótoltuk. Ezt a pályát jól le lehetett zárni, így bátran motorozhattunk. A honvédosok is gyakran edzettek itt Jani bácsi, azaz id. Reisz János edző vezetésével, és sokszor jó páran beállhattak motorozni.

 

Ekkor vettük észre, hogy valaki szombatonként gyakran megáll a szemközti parkolóban egy nagy autóval és órákig nézte az edzést. Mikor néha kiszállt és közelebb jött, akkor derült ki, hogy már híres humorista, Hofi Géza volt az. Valahol Kőbányán lakott és arrafelé ment haza.
Az éles sarok is sok tehetséges fiatalt adott a gyorsasági motorsportnak. Egyre több srác csapódott hozzánk, és kiderült, hogy sokan közülük nagy reménységnek ígérkeznek. Megjelent egy igen kis srác, aki hozta a saját barátait is. Tehetségével és szervezőkészségével hamar kivívta elismerésünket. Ő volt Szabó János, alias „ Bregyó”, aki nemsokára a Zalka versenyzője lett. A többi felfedezett a honvéd versenyzője lett. Különösen érdemes kiemelni néhányukat, akik később igen eredményes versenyzők lettek. Elsősorban Hársfai Lajost és Gunyits Ottót, valamint Hagymási Lajost, „ Lubit”, akik szép nemzetközi sikereket könyvelhettek el.
DE ne feledkezzünk el Széll Tamásról sem, akinek szintén volt néhány kiemelkedő eredménye. Ő miután disszidált, mérnök lévén a Mercedes gyárhoz került, ahol a német túraautó-bajnokságban induló autók felkészítésében segédkezett.
Ahogy teltek az évek, újabb tehetségek születtek, mint például Sárkány István, Hegedűs István Győri Imre, Nagy Laci, „Lóca”,Czapkó József, „Süni”, Pócsi Miklós, „Iszonyú”, Tóth Józsi, a Molnár testvérek, Sirály László és mások is. Sümegi László-a későbbi sokszoros Jet-Sky magyar bajnok, kétszeres Európa bajnok, világbajnoki 2. és 3. helyezett – is itt kezdte pályafutását. Hétvégenként sokszor izgalommal vártuk, hogy egy nagyon fiatal tehetséges kis srác Dunaújvárosból feljön-e hozzánk, aki akkoriban már az 50 köbcentis kategóriában bontogatta szárnyait. Ő nem volt más mint Harmati Árpád, aki később a Zalka színeiben indult Yamahával több-kevesebb sikerrel. Az ő pályafutása később csodálatos fordulatot vett, mivel fantasztikus sikereket ért el a német Pro-Superbike sorozaton és több EB- és VB- Hella Rallye Bajnokságnak.
Ő pedig Kesjár Csaba volt aki akkoriban már a Volán SC-ben Formula autóval versenyzett, miután többszörös gokart bajnok lett. Ő lett volna Magyarország első Forma-1-es versenyzője. Fantasztikus tehetség volt, ugyanakkor közvetlen, bohém, szimpatikus ember. Mindenkit nagyon megrendített, mikor megtudtuk, hogy Csabi * ahogy mi hívtuk- egy külföldi Forma-3-as verseny edzésén az életét veszítette.
Megemlíteném még Talmácsi Gábor papáját is, aki egy P-20-assal motorozott sokat velünk, és tulajdonképpen őt is itt kapta el a gépszíj, általunk csöppent bele a motorsportba. Ma már tudjuk, hogy micsoda fantasztikus siker kezdete volt ez...
Egy biciklivel járt ki csodálni az ott motorozókat, és itt lett a motorsport szerelmese a későbbi kerékpárversenyző, Tarapcsák Péter is, aki ma a MAMSZ Old Timer szakág vezetője. A honvédos edzések igen érdekesnek bizonyultak, mivel néha Drapál Jancsi is rész vett rajta egy nagy Kawasakival vagy Yamahával, a többi honvédos menő P-50-asokkal, majd később katonai 250-es TS Mz-vel.
Izgalmas volt látni együtt motorozni az akkori menőket, ifj, Reisz Jánost, Porkoláb Gyulát, Juhos Árpit, Lovas Jancsit, Kohut Palit, „Piktort” és másokat a trónkövetelőkkel, Juhász Karcsival, „Szakállal”, Vlaszaty Jancsival, Hársfai Lajossal, Gunyits Ottóval, Fige Józsival. Érdemes még kiemelni két nagyon nagy tehetséget, Bajtai Lacit és Bene Andrást, akik sokszor meglepetéseket okoztak a legnagyobb versenyzőknek is.Bajtai Laci csodálatos egyéni stílusával valamiért mindenkinél gyorsabb volt egy-két másodperccel. Mókamesternek sem volt utolsó, mert miután ő megjelent, attól fogva az egész csapat dőlt a röhögéstől. Kár, hogy később különböző okok miatt nem lett belőlünk igazi nagy versenyző.
Egyik alkalommal egy 1973-as edzésen nagy megtiszteltetésünkre megjelent a Magyar Televízió is és az akkori Technikai Magazin részére Vitár Róbert sportriporter interjút készített a csapattal. Elég sok felvétel készült, kár, hogy az óta sem sikerült megszerezni ezt a filmet.
Most kicsit vissza kell mennem az időben, mert még a Népligetben volt a csapat, amikor valaki közülünk megemlítette, hogy az Albertirsai Úton (x. kerület) az akkori autópiac mellett van egy jó kis parkoló, ahol jól lehet motorozni és le is lehet zárni. Megnéztük, kipróbáltuk és bevált. Így aztán az Éles sarkon megrendeztük az első maszek versenyünket 50 köbcentis és 125-ös kategóriában.
Majd néhány ilyen verseny után következett az első olyan 50 köbcentis futam, ahol már speciális, illetve házilag gyártott, átalakított, tuningolt motorok is indultak. Majd ez a sorozat egyre több indulóval bajnoksággá nőtte ki magát Mini GP néven. Majd még mindig majdnem illegálisan, de már félhivatalosan folytatódtak a küzdelmek, mivel Vlaszaty Jancsi és Stampay István a Honvéd KISZ ( Kommunista Ifjúsági Szövetség) szervezete támogatásával felkarolták a rendezvényt. Hathatós segítséget nyújtott még Lovas János is a rendezésben és főleg emelte a versenyek színvonalát a „Lovas-Művek” által gyártott, tuningolt 50 köbcentis speciál motorok. Aztán lassan a MAMSZ hivatalossá nyilvánította a bajnokságot.
Időközben Szabó Jancsival közösen megrendeztük két nagy versenyünket az élesen. Az egyik a Saarinen-Pasolini emlékverseny volt három kategóriában sok indulóval, remek küzdelmekkel. A másik az első magyarországi 6 órás verseny volt, amely rendezésében segítségünkre volt még Perlusz János, Neuser Lajos és főleg technikai téren még az Újpesti Spartacus két tagja is, Szilvási Gyuri okleveles gépészmérnök és Szélba Béla tuningmester.
Szeretném még említeni állandó segítőnket, mindenki barátját, Gulyás Andrást, aki önzetlenül segített, amiben csak tudott. Érdekes módon ő sosem motorozott, jogosítványa sem volt, mégis ott volt velünk mindenhol. Néhány jó fotót is készített nem a legmodernebb kis gépével. Csodálatos rallye- és motoros modelleket csinált, rakott össze, tuningolt. Kiemelkedő barátait egy általa készített modellautós kagyló-üléssel ajándékozta meg. Büszke tulajdonosa lehetek többek között én is és a humorista, hatalmas motorbarát, Böröczky József is, akit minden motoros csak „Pepi” néven ismer. Bandi nagy hobbyja volt a rajzolás, és év végén egy-egy tablóval ajándékozta meg Juhász Károlyt, Szabó Jancsit és a Budapesti Honvéd Sportegyesület motoros szakosztályát. Aztán később spotbíró lett, állandó segítője lett a Hungaroringen megrendezett versenyeknek. Mivel a motor mellett neki is szenvedélye volt a rallye, alapító tagja lett az OSC (Orvosegyetem Sport Club) autós szakosztályának, melynek Simon doktor volt a vezetője. Sajnos korai halála miatt Bandi már nem lehet közöttünk.

Megjelent: 1442 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo