2017. március 15., szerda 18:42

Vérben úszó kézzel harmadik Szvoboda Németországban

Megosztás
Vérben úszó kézzel harmadik Szvoboda Németországban

 

Bravúrosan kezdte a 2017-es szezont a magyar motokrosszversenyző. Nemzetközi mezőnyben először állhatott dobogóra a királykategóriában.

Remekül kezdődött Szvoboda Bence számára az idei versenyszezon. A 25 éves motorversenyző részt vett a 47. Nemzetközi Wintercross megmérettetésen, melynek idén is a németországi Frankenbach adott otthont. A bajnoki sorozatokra való felkészülésnek szánt viadal remek eredménnyel zárult a HTS Team kilencszeres magyar bajnokának, hiszen az aktuális német és a svájci MX1-es bajnok mögött a harmadik helyen végzett!

Szvoboda számára ez volt az első dobogós helyezés ilyen rangos nemzetközi mezőnyben a sportág királykategóriájának számító MX1-esek között. Az eredmény nem a véletlen műve: a tél folyamán jelentősen átalakult a fizikális felkészülése, melyet személyi edző és rutinos kerékpárversenyző is felügyelt. A motokrossz kimagasló állóképességet követelő sportág, így különösen fontos a szakértő segítség.

Remek formában érzem magam!” - kezdi az értékelést a frankenbachi bronzérmes. “Nagyon sokat dolgoztam a télen: kondiztam, futottam, bringáztam, motoroztam, mindezt személyre szabott edzésterv alapján, komoly pulzuskontroll mellett. A kemény munka mindig kifizetődik, és ezt éreztem magamon már a szezon első megmérettetésén is, pedig még nagyon az út elején járunk!”

Szvoboda már az edzéseken megmutatta magát az ellenfeleknek. Mindkétszer második lett a csoportjában. A kvalifikációs futamban elrontotta a rajtját, és csak a nyolcadik helyen zárt. A szuperdöntőben viszont már nem volt probléma a rajttal, ebben a menetben a felhajló fékkar és egy felverődő kő tette nehézzé a versenyét.

Az első ugratásnál felhajlott valamiért a fékkarom. Az okát nem tudjuk, valószínűleg nem volt rögzítve rendesen, vagy egy kő miatt elrepedt. A futam során nehezen tudtam így fékezni, emiatt nem voltam képes a saját tempómat diktálni. Talán, ha nincs ez a malőr, akkor el tudok jönni az első két helyezettel, de így beragadtam a harmadik mögé, és hat kör kellett hozzá, hogy megelőzzem. Az előzés után már messze volt az eleje, ezért a harmadik helyem megőrzésére koncentráltam, ami eddig a legjobb eredményem Németországban.” - összegezte a döntő futam történéseit Bence.

Csak a leintés után vette észre, hogy a bal kuplungkarja és a kesztyűje vérben úszott. A középső ujját olyan szerencsétlenül találta el egy felverődő kő, hogy ömlött belőle a vér, de az adrenalintól semmit nem érzékelt ebből az emberfeletti kitartásáról ismert versenyző.

A HTS Team két másik motorosának nem sikerül ilyen jól a verseny. Hugyecz Erik a kvalifikációs futamban kétszer is bukott, a B-döntőben a 12. helyen zárt. Kiss Márk az időmérőn nem futotta meg a kvalifikációs limitet, így a C-döntőben küzdhetett tovább, ahol a negyedik helyezést sikerült elcsípnie.

Magyarország legeredményesebb krosszcsapatának áprilisban kezdődnek el a tétversenyek. Németországban, Csehországban és a hazai viadalokon láthatják őket a szurkolók.

47. Nemzetközi Wintercross, végeredmény:

1. Dennis Ullrich (Németország), KTM

2. Andy Baumgartner (Svájc), KTM

3. Szvoboda Bence (Magyarország), KTM

4. Yves Furlato (Svájc), KTM

5. Günter Schmidinger (Ausztria), Husqvarna

6. Rudolf Weschta (Csehország), Suzuki

7. Petr Smitka (Csehország), KTM

8. Jens Getteman (Belgium), Kawasaki

9. Kim Schaffter (Svájc), Kawasaki

10. Jeremy Delince (Belgium), Honda

11. Stephan Büttner (Németország), Kawasaki

 

 

 

Megjelent: 335 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo