2021. március 17., szerda 15:10

Katar Covid-19 oltás

Megosztás
Katar Covid-19 oltás

Miután nemrég bejelentették, hogy Katar állam Covid-19 oltásokat ajánlott fel a MotoGP ™ paddocknak, a Dorna Sports vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta leült, hogy megossza gondolatait a lehetőségről és arról, hogy mennyire fontos megbizonyosodni arról, hogy a FIM MotoGP ™ világbajnokság képes minél biztonságosabb versenyzést lebonyolítani.  Mit tud mondani a lehetőségről? 

 

2004 óta Katar a FIM MotoGP Világbajnokság része, 2007-től pedig az év első Grand Prix-je.    Hagyományossá vált, és mindenki nagyon örül, hogy ott indulhat! Ez köszönhető a kormány és a Dorna  fantasztikus kapcsolatának.

A helyzet az: amerikai hatóságok és az egészségügy nehézségei miatt, úgy döntöttünk, hogy javaslatot teszünk a katari hatóságoknak, hogy szervezzenek két egymást követő Grands Prix-t Losailban, és végezzék el az összes tesztet itt. A katari kormány, ahol az oltási program olyan jól halad, felajánlotta nekünk a teljes versenyben indulók és résztvevők beoltásának lehetőségét, és ez számunkra valami csodálatos!

Az egész MotoGP család nagyon értékeli eme gesztust. Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak Katar kormányának.     

„Mennyire fontos ez a program, a paddockban mindenki biztonságának növelése szempontjából? "

 Ez nagyon fontos számunkra. 2020 folyamán nagyon szigorú protokollokat követtünk annak érdekében, hogy fennmaradjon a biztonságos elkülönítés a MotoGP paddockban élő emberek között, akik száma kevesebb, mint 2019-ben. Ez évben most Katar kormánya felajánlja nekünk az oltás lehetőségét, de minden egyén önmaga eldöntheti, elfogadja-e vagy sem. Az emberek túlnyomó többsége elfogadta és örömmel veszi, néhány ember azonban különböző okokból elutasítja. De nagyon boldogok vagyunk, mert ezek az oltások lehetővé teszik számunkra a biztonság növelését és a fertőzésveszély csökkentését. Természetesen Katarban és különösen a többi Nagydíjon is nagyon fontos a biztonság szempontjából. A MotoGP családot, túlnyomó többségét be fogják oltani.

"  Lehetnek-e jó példaképek a MotoGP ™ versenyzők számára, hogy ösztönözzék az embereket az oltásra? "

A versenyzőink nagyon népszerűek, különösen a fiatalabb generációk számára. Nagyon óvatosak az egészségükkel kapcsolatban, és felelősség tudatosan hoznak döntéseket a fertőzések elkerülése érdekében.

Az elkülönítéssel tavaly megmutattuk, hogy ez így lehetséges. Tehát minimális eset fordult elő a versenysorozat ideje alatt. Úgy gondolom, hogy ez fontos modell a társadalom számára, és Katarnak köszönhetően lehetőségünk van megmutatni a világnak, hogy mennyire fontos minden résztvevő, mind versenyző, mind a paddockban dolgozók, egyformán vigyázunk egészségükre. "

Dorna

Megjelent: 465 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

  

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo

 

  

  

 

 

Web Analytics