2013. április 28., vasárnap 15:09

Motorsport a vasfüggöny mögött (részlet-3)

Megosztás
Motorsport a vasfüggöny mögött (részlet-3)

 Az alábbiakban egy részletet közlünk a Motorsport a vasfüggöny mögött című könyvből.

 Az első hatórás gyorsasági verseny

Egy ötlet, egy kis lelkesedés, egy pár elszánt ember, ennyi kell egy jó „amatőr” versenyhez. A verseny távja: 6 óra váltott vezetőkkel. Első hallásra kicsit sok, másodikra még több, de nem lehetetlen, ezt bizonyítja a november 12.-én lebonyolított verseny. Már a depóban igazi versenyhangulat uralkodott.
Mint kiderült, 15 páros, tehát 30 versenyző nevezett. Igazi izgalmakat igért a tankolás, váltás és hasonló témák, amelyek elengedhetetlenek a hat óra alatt. Az Újpest Spartacus Hat párossal nevezett, köztük Tóth „Gátas” félelmetesen gyors spéci MZ-jével, akinek a váltója Rizmayer József volt. A Balassagyarmatiak is kitettek magukért, hisz nem a szomszédból jöttek erre a maszek versenyre. A Hella Team Szabó János-Fige József P-21 párosa mellett a Győri-kollárMZ-125 TS kettős is esélyesnek igérkezett.Ezen kívül még Simson, Pannónia és számos MZ állt rajthoz. Mint várható volt , az első körben Szabó állt az élre, de taktikai megfontolásból elengedte Tóth Istvánt, aki félelmetes tempót diktált. Egy órán keresztül tartott ez a hajsza. Szabó szélárnyékban utazott a gyors MZ-n.
Ők ketten mindenkit többször leköröztek. Az óriási tempóra jellemző volt a 28 másodperces köridő. A közönség is kezdett tűzbe jönni, amikor a hangos MZ és a halk P-21 vitáját látták. Szabó bajnokhoz méltóan köszörülte a lábtartót, kipufogócsövet, meg ami még ott alul van. Addig idegesítette az egyébként az egyébként nagyon szépen és jól motorozó „Gátast”, amíg bő egy óra után bukott. Így a P-21 előnyhöz jutott, ezért taktikából nem váltottak és 11 körre növelték előnyüket. A váltás után a régen nem motorozó Fige Józsinak nagyon szokatlan volt a motor, de pár kör után belejött a motorozásba és simán tudta tartani az előnyt. Sajnos nem sokáig, mert a csapszegbiztosító eltörött, és beállt a motor. Ezek után a Tóth-Rizmayer páros ellenfél nélkül maradt. Persze a sors nem így akarta, mert a gyors MZ kipufogója leszakadt, és Rizmayer óriásit bukott. Közben a Perlusz-Csengődi P-21 páros is jól tartotta magát, akár a Neuser-Nágel MZ 250 5 gangos trió.
A depóban folyt a szerelés, tankolás váltás, mindez különös izgalmat adva a kitartó nézőknek. A Győri-Kollár párosnak elment a töltése, szénkefét és gerjesztő tekercset cseréltek, ráadásul a hátsó fék is elromlott, és Misi is bukott…A Bán István-Ertl Erik Simson-50 páros kisebb kihagyásokkal rótta a köröket. A Hegedűs-Gál kettős P-20-asa elkábult a Balassagyarmatiak defekt miatt kereket cseréltek, egyszóval folyt az élet, a verseny…Végül is letelt a hat óra és éjfélkor leintették a mezőnyt. Érdekes megemlíteni, hogy nyolc páros végigbírta ezt a nem mindennapi próbát. Jogosan kérdezhetnénk, az MMSZ (később MAMSZ) miért nem hallja meg a fiatalok hangját?
Talán nem elég hangosak a motorok, vagy talán nincs elég idejük? Igaz, Venezuelába elmentek tanulmányútra, persze az Éles sarok nem Venezuela…Érdekes dolog, állítólag haldoklik a magyar motor sport, pedig egyesek még a gipszet is lefűrészelték a lábukról, hogy a „maszek” 6 órás versenyen indulhassanak törött lábbal is…Mindenestre köszönet a versenyzőknek és az önkéntes sportbíróknak, akik hat órán keresztül számolták a köröket.

ABSZOLÚT SORREND:
1. Neuser/Náger 688 kör, MZ-250 TS., Spartacus,
2. Tóth/Rizmayer 672 kör, MZ-250, Spartacus,
3. Perlusz/Csengődi 666 kör, P-21.,BGYSE,
4. Weisz/Reinicz 636 kör, MZ-125 TS., BGYSE
5. Barcza/Albert 621 kör, MZ-125 TS. Spartacus,
6. Sztrés/ Kovács 616 kör? MZ-125 TS. BGYSE
7. Győri/kollár 564 kör, MZ-125 TS. Hella,
8. Bán I./Ertl E. 390 kör, Simson-50. Michelin.

 

 

 

 

 

Megjelent: 1107 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo