2010. szeptember 11., szombat 13:52

Talma - Indianapolis 1

Megosztás
Talma - Indianapolis 1

1 Bizonyára minden motorsport kedvelő várta már a versenyt, azonban ilyen fordulatokra senki sem számított. A délelőtti bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor a 13. legjobb köridőt futotta, és bár egész hétvégén küzdöttek a setupokkal, mindenre elszántan készült a versenyre.


A rajtrácson némileg átrendeződött a sorrend Fonsi Nieto hiányzása miatt, aki a 12 helyről indulhatott volna, de a szombati edzésen megsérült, így Talmácsi a 15. helyről várta a lámpák szabad jelzését. Jól kapta el a rajtot és próbált helyezkedni. Az első kanyaron bukás nélkül ment át a nem kis létszámú mezőny, majd jött a második, ahol Lukas Pesek manőverének köszönhetően Talmácsi Gábor is a sóderágyba landolt. Egyszerűen kiütötték alóla a motort, esélye sem volt elkerülni a bukást. Néhány méterrel tőlük történt egy másik tömeges baleset is, aminek következtében piros zászlóval megállították a futamot. A piros zászló ebben az esetben pedig egy újabb lehetőséget jelent.


Az eredetileg 26 körösre tervezett nagydíjat 17 körösnek hirdették ki és helyi idő szerint 13.45 órára rendelték el az új rajtot. A szabályok értelmében a piros zászló után 5 perc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy motorjukon visszaérkezzenek a boxba. Talmácsi Gábornak még sikerült életet lehelni a motorjába, így amint beért a boxba, szerelői villámgyorsan nekiláttak helyrehozni annak sérüléseit.


13.45 óra: 34 fok, 52 fokos aszfalt hőmérséklet mellett új rajt, ahol már érezhető volt, hogy minden versenyző kicsit óvatosabb volt, próbáltak bukás nélkül túljutni a pálya első néhány, kritikusabb pontján. Talmácsi Gábor az első kör felénél 12. helyen motorozott, utána körről körre, kanyarról kanyarra sikerült még előrébb kerülnie és már a 4. helyen robogott. A küzdelmet további esések tarkították, de a magyar motoros ezekből kimaradt. Végül 4-en visszaelőzték, ezzel a 8. helyen fejezte be az indianapolisi futamot, újabb 8 vb pontot szerezve. A versenyt Toni Elias nyerte, Julian Simon lett a második, míg mögötte Scott Redding állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

 

 

 

Megjelent: 593 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo