2013. március 29., péntek 16:25

Bódis Rics-K.O.

Megosztás
Bódis Rics-K.O.

Ez a történet ott kezdődött, hogy Talmának bemutatták Ricskót. A két versenyző összebarátkozott és Ricskó a sok nehézség ellenére, a zötyögösen induló karierrel megkezdte reményeink szerinti VB menetelését!

Bódis Rics.K.O. és Rónai Tamás Mentora Talmácsi Gábor!

Világbajnok motorosunk mindig is szívén viselte az utánpótlás nevelését és lehetőségeihez mérten szívesen segítette és segíti a tehetséges fiatalokat. Idén két kiemelt mentoráltjának nyújt sportszakmai támogatást, akik mindketten óriási lehetőség előtt állnak, hogy Magyarországot képviselve nemzetközi szinten is megmutathassák tehetségüket.

Mentor és a fiatalok közösen edzenek és a tréningek alkalmával rendre számos jó tanáccsal látja őket el Talmácsi, aki igyekszik tapasztalatával segíteni őket és meglévő tudását átadni.

A 18 éves Bódis Ricsko idén állandó résztvevője lesz a Superbike Világbajnokság keretén belül megrendezésre kerülő European Junior kupa sorozatnak, mely lehetővé teszi számára, hogy megismerje az európai pályákat, tapasztalatot gyűjtsön és magában szívja a vébé hangulatát. A Honda Racing által támogatott bajnokságban minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező Honda CBR500R motorral indul, ezáltal az eredményesség leginkább a pilótákon és az ideális beállítások gyors megtalálásán múlik. Munkáját a MAMI iskola (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) versenyszerelője, Vargha Balázs fogja segíteni.

 

Rónai Tamás még csak nyáron lesz 14 éves, de fiatal kora ellenére már most írigyésre méltó eredményekkel rendelkezik. A motorozás sem áll tőle távol, de ő inkább a négykerekűk szerelmese. 2011-ben bajnoki címet szerzett a Central Eastern European gokart bajnokság Minimax kategóriájában, idén pedig már a Rotax Max Junior osztályban szerepel majd. És ez még nem minden! Hatalmas lehetőség küszöbén áll, ugyanis felkérést kapott egy malájziai csapattól formula versenyautó tesztelésre, ami a későbbiekben akár részvételt feltételezhet számára az Asia Kupán.

 

 

Talmácsi Gábor:

 

A saját karrierem építése mellett igyekszem támogatni a fiatalokat is, és úgy gondolom, hogy az általam kitaposott úton talán nekik már könnyebb lesz az álmaikat megvalósítani. Kérdezhetnek, segítek, ésmeg próbálom nekik átadni azt a tudásomat és tapasztalatomat, amiket hosszú évek alatt szereztem meg, de persze ezek mellett leginkább kemény munkára, kitartásra és szorgalomra van szükség.

 

Bódis Richárd:

 

7 éves korom óta motorozok és azóta példaképemnek tartom Talmácsi Gábort, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy mindenben számíthatok a segítségére. Elmondani sem tudom, hogy mennyire várom már az első alkalmat, hogy motorra ülhessek az EJC (European Junior Cup) alcarrasi felkészítő táborában, majd ápr. 14-én rajthoz állhassak Aragonban.

 

Rónai Tamás:

 

Régóta jó kapcsolatban vagyok a Talmácsi családdal és büszke vagyok arra, hogy Gáborral közösen készülhetek. Együtt szoktuk elemezni a pályákat és mindig nagyon sok új és hasznos információt kapok tőle. Az idei évre vonatkozó célom, hogy a gokart bajnokságban ismét bajnoki címet szerezzek és már nagyon várom a malajziai formula-autó tesztet is, ahol mindent megteszek, hogy megfeleljek a csapat elvárásainak, annak érdekében, hogy egy hosszú távú kapcsolat alakulhasson ki közöttünk.

 

Megjelent: 990 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo