2012. augusztus 14., kedd 15:13

HONDA - TALMÁCSI NAP

Megosztás
HONDA - TALMÁCSI NAP

2012 Augusztus 13. Remek hangulatban telt az immár negyedik alkalommal megrendezett Talmácsi nap, amelynek fő támogatója az idei évben is a HONDA! A színvonalas rendezvénynek a kecskeméti Birizdo Kart Gokart Stadion adott otthont. Csodálatos környezetben, kiemelkedően jó körülmények között szervezett esemény volt.

 

A világbajnok magyar motoros szokásához híven ezzel a hangulatos, programokban gazdag rendezvénnyel köszönte meg a szurkolóinak a szeretetét és biztatását, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az egész napos ingyenes eseményen a gyerekek és felnőttek egyaránt találhattak számukra megfelelő szórakozást, hiszen a programkínálat igen színes volt. Állandó programként Honda járműveket, valamint különféle versenyautókat,  jakuzzit és kerti bútorokat lehetett megcsodálni. Az emeleten Merillo kávét lehetett kóstolni és Jura kávégépeket megcsodálni. A vállalkozó kedvűek próbára tehették magukat a Gimkana robogós ügyességi pályán, vagy a Safety-Hungary vezetéstechnikai pályáján juthattak hasznos információkhoz. A gyermekeket az Élet Úton program közlekedésbiztonsági pályája, a Talmácsi motoros mobil pálya, retro Moszkvicsok, sangara ugráló kecskék várták és találkozhattak Tóbiással és Balambérrel, a két kedves kis kutyakölyökkel, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából készült hangoskönyv két főszereplőjével. 

 A pályán kívüli események mellett természetesen a pályán is folyamatosak voltak a történések. A nagyközönség több közismert személyt is láthatott gokartozni különböző kategóriákban, mint például a női mezőnyben Trokán Nórit, Bús Edinát, Kis Viktóriát, Budaházi Nórát, a férfiak mezőnyében Besenyei Pétert, Badár Sándort, Badár Tamást, Annoni Giannit, Győrfi Alent, Kispataki Viktort és a profik mezőnyében Herczig Norbit, Kiss Pál Tamást, Luca Marconit, Johann Zarcót, Milos Cihakot (Prorace Team csapatfőnöke), Maricsek Miklóst, Istovics Gergőt, Kovács Antalt, Bibliák Istvánt és persze Talmácsi Gábort.

A jó hangulatról a sztárvendégek mellett a két „ringspeaker”, Gróf Miklós és az Eurosport szakkommentátora, Magyar Bence is gondoskodott.

 

A nap folyamán Dobor Sankó elképesztő motoros triál bemutatókkal kápráztatta el a nézőket, míg Herczeg Balázs, alias Mókus fergeteges stunt show-jával nyűgözte le a közönséget. A Brazil Kulturális Központ csinos táncos lányai is kitettek magukért. Már önmagában az öltözetük is vonzotta a tekinteteket, de az előadott táncukat is elismerően kísérték figyelemmel, sőt az utolsó műsoruk többeket is táncolásra inspirált. A látványt és hangulatot Szőke Ákos driftbemutatója fokozta tovább, csak úgy mint a Maricsek Racing Team rally showja is ezt a célt volt hivatott elősegíteni. Sőt a Maricsek csapat még arra is vállalkozott, hogy néhány jelentkezőt extra élményként megautóztassanak.

 

A nap két fő programja Talmácsi Gábor ralicsapatának, a Maricsek Racing Teamnek a bemutatása, valamint a délután folyamán az SBK Supersport-csapatának, a Prorace Teamnek a bemutatása volt. Amikor világbajnok motorosunk vébés motorjával felment a pályára, elhalkult a zene és minden szem rá szegeződött. Az óriási csöndben Talmáé és motorjáé volt a főszerep. Vébés motorjának a hangja betöltötte az egész pályát és igazi verseny hangulatot teremtett.

 

A közönség szórakoztatásaként és az élmény fokozásaként több alkalommal volt bérgokartozási lehetőség a pályán, illetve a saját motorral érkező nézők is pályamotorozhattak egyet. A felnőttek mellett a Talmácsi Motorsport növendékei is megcsillogtatták tehetségu¨ket, akik teljesítményu¨k alapján kivívták a jelenlévők maximális tiszteletét. 5 fiatal tehetséges motoros  idén is kiválasztásra került a tavalyi évben útnak indított Jövő motorosai tehetségkutató program keretén belül, akik egy ingyenes alapképzést nyertek a Talmácsi Motorsport jóvoltából a hernádi Talmácsi-ringen, valamint hazavihették a TESCO által felajánlott ajándékkosarakat, melyeket Pálfalvi Márta, a TESCO-Global sajtófőnöke adott át. Három gyerkőc külön díjban részesült, Merilló Kávé ajándékcsomagot kaptak, melyet a Merillo Company vezetője, Gratzag István adott át. Voltak olyanok, akik egy életre szóló élménnyel gazdagodtak. Badár Tamás és Tóbiás Réka – utóbbi a Gong Rádió nyereményjáték nyerteseként – felülhetett utasként Talmácsi Gábor mögé egy élménykörre. Illetve további 5 szerencsés Talma mellett a jobb egyben próbálhatta ki, hogy milyen is egy navigátor élete a rallyautóban.

 

A Honda-Talmácsi nap célja az volt: hogy mindenki érezze jól magát! A nap végén, elnézve a mosolygós arcokat, elmondható, hogy sikeru¨lt ismét olyat nyújtani az embereknek, amely által újabb élményekkel gazdagodhattak. Talmácsi Gábor az elkövetkező napokat felkészüléssel tölti, hiszen két hét múlva a moszkvai versennyel folytatódik az idei SBK-világbajnokság, ahol szeretné növelni vébépontjainak számát.

Talmácsi Team nyomán

 

 

 

Megjelent: 591 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo