2016. február 12., péntek 21:00

Elletmondások a motorsportban" elnöki kinyilatkoztatás"

Megosztás
Elletmondások a motorsportban" elnöki kinyilatkoztatás"

FIM elnök Vito Ippolito

Három kérdésünk van, Vito Ippolitohoz

A.”Ha tudnátok mondani egy rövid visszatekintést a 2015 sportévadban?

Tagadhatatlan tény, hogy a nézőszám és a TV nézettsége tovább bővült. Ez tükrözi a folyamatos fejlesztések történtek a minőség a versenyeken. Mi dolgoztunk azon, hogy ebben az évben, és az eredmények biztatóak legyenek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az új országok adtak otthont számos, versenynek a bajnokságban. Ez is az egyik célunk,hogy a versenyeket újabb helyszínek irányába tereljük és folytatjuk a munkát ebben az irányban.

 

B.” Az év során a média is felkapott néhány nehéz helyzetet két sportág két kemény szituáció. Mit is tud mondani ezekről?

Igaz, voltak nehéz pillanatok, és azt mondják, hogy ez velejárója a sportnak. A legfontosabb dolog az, hogy sikerül megtalálni a megfelelő válasz az ilyen helyzetekre, vagy legalábbis korlátozni a károkat, és módosításokat eszközölni, mint ahogy az az International Six Days Enduro versenyén Szlovákiában. Azt mondanám, ugyanaz a vége a MotoGP szezonban, ami egy fantasztikus és drámai is egyben.

A két esetben nézze meg a különbségeket , vannak a kérdések ,most már teljesen le vannak zárva ezek a nagy horderejű ügyek?

Igen. Abban az esetben, a ISDE a FIM szervezete visszaállította a rangsort nem tudjuk e nélkül az intézkedés nélkül, hogy milyen lett volna. Végül az ausztrál csapatot nyilvánították a nyertnek. Ez az eset is arra ösztönzött minket, hogy vizsgáljuk felül néhány fontos szempontból a szabályokat és eljárásokat.

A MotoGP, a vita elé került a CAS és az ügy lezárult. Igaz, hogy a szezon végén a polémia oriásira duzzadt Rossi-Marquez körül ez esetben soha nem látott szintet ért el. Ezen okból kértük összes részt vevőt személyeket, beleértve a csapatokat, hogy tartózkodjanak a vitától, arról nebeszéljenek, hogy mi történt Sepangban. Az elmúlt versenyt Valenciában csapat Honda közölte velünk, hogy ők mind a telemetriai kapcsolatos esetet rögzítettek. Most az adatok a kezünkben vannak, és a Honda és a FIM úgy döntöttek, együtt nem kell engedni, hogy ez további üzemanyag legyen a problémára.

2016, a FIM célok és tervek világosak és folytatni fogjuk a munkát a kijelölt úton követni fogjuk őket. Mi továbbra is előre fogunk lépni, és biztos vagyok benne, hogy a változtatásokat kell megvalósítani és ez pozitív eredményeket hozhat. Motorkerékpár sport számos tudományág, fejlesztését segíti elő és ezért nagyon sok cselekvési területet, vetít előre. De én biztos vagyok a sikerben!

 

Megjelent: 624 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo