2013. április 17., szerda 06:03

Bódis Ricsko

Megosztás
Bódis Ricsko

Ez a történet ott kezdődött, hogy Talmának bemutatták Ricskót. A két versenyző összebarátkozott és Ricskó a sok nehézség ellenére, a zötyögösen induló karierrel megkezdte reményeink szerinti VB menetelését!

Bódis Ricsko Mentora Talmácsi Gábor!

Világbajnok motorosunk mindig is szívén viselte az utánpótlás nevelését és lehetőségeihez mérten szívesen segítette és segíti  a tehetséges fiatalokat. Idén két kiemelt mentoráltjának nyújt sportszakmai támogatást, akik mindketten óriási lehetőség előtt állnak, hogy Magyarországot képviselve nemzetközi szinten is megmutathassák tehetségüket.

Mentor és a fiatalok közösen edzenek és a tréningek alkalmával rendre számos jó tanáccsal látja őket el Talmácsi, aki igyekszik tapasztalatával segíteni őket és meglévő tudását átadni.

A 18 éves Bódis Ricsko idén állandó résztvevője lesz a Superbike Világbajnokság keretén belül megrendezésre kerülő European Junior kupa sorozatnak, mely lehetővé teszi számára, hogy megismerje az európai pályákat, tapasztalatot gyűjtsön és magában szívja a vébé hangulatát. A Honda Racing által támogatott bajnokságban minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező Honda CBR500R motorral indul, ezáltal az eredményesség leginkább a pilótákon és az ideális beállítások gyors megtalálásán múlik. Munkáját a MAMI iskola (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) versenyszerelője, Vargha Balázs fogja segíteni.

 

Rónai Tamás még csak nyáron lesz 14 éves, de fiatal kora ellenére már most írigyésre méltó eredményekkel rendelkezik. A motorozás sem áll tőle távol, de ő inkább a négykerekűk szerelmese. 2011-ben bajnoki címet szerzett a Central Eastern European gokart bajnokság Minimax kategóriájában, idén pedig már a Rotax Max Junior osztályban szerepel majd. És ez még nem minden! Hatalmas lehetőség küszöbén áll, ugyanis felkérést kapott egy malájziai csapattól formula versenyautó tesztelésre, ami a későbbiekben akár részvételt feltételezhet számára az Asia Kupán.

 

 

Talmácsi Gábor:

 

A saját karrierem építése mellett igyekszem támogatni a fiatalokat is, és úgy gondolom, hogy az általam kitaposott úton talán nekik már könnyebb lesz az álmaikat megvalósítani. Kérdezhetnek, segítek, ésmeg próbálom nekik átadni azt a tudásomat és tapasztalatomat, amiket hosszú évek alatt szereztem meg, de persze ezek mellett leginkább kemény munkára, kitartásra és szorgalomra van szükség.

 

Bódis Richárd:

 

7 éves korom óta motorozok és azóta példaképemnek tartom Talmácsi Gábort, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy mindenben számíthatok a segítségére. Elmondani sem tudom, hogy mennyire várom már az első alkalmat, hogy motorra ülhessek az EJC (European Junior Cup) alcarrasi felkészítő táborában, majd ápr. 14-én rajthoz állhassak Aragonban.

 

Rónai Tamás:

 

Régóta jó kapcsolatban vagyok a Talmácsi családdal és büszke vagyok arra, hogy Gáborral közösen készülhetek. Együtt szoktuk elemezni a pályákat és mindig nagyon sok új és hasznos információt kapok tőle. Az idei évre vonatkozó célom, hogy a gokart bajnokságban ismét bajnoki címet szerezzek és már nagyon várom a malajziai formula-autó tesztet is, ahol mindent megteszek, hogy megfeleljek a csapat elvárásainak, annak érdekében, hogy egy hosszú távú kapcsolat alakulhasson ki közöttünk.

 

Megjelent: 687 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo