2015. február 25., szerda 05:18

Böröczky 67. a Nagymező utcában

Megosztás
Böröczky 67. a Nagymező utcában

MEGHÍVÓ
Vasárnap, 2015. március 1-én, délután 15 órakor találkozunk a Nagymező utcában

Böröczky József (Pepi):
Egy jól szituált kedves fiú volt aki nagyon szerette a motorokat és a motorozást. Emlékeim szerint Perlusz Jancsi hozta le a Spariba, ami az akkori Majakovszkij utcában volt. Itt töltöttük estéinket, rengeteget beszélgettünk, sokszor éjjel kettőig - háromig is. Pepi a közeli színházban játszott, előadás után sokszor betért a műhelyünkbe. Nem tudtuk, hogy ki ő, egyszerűen csak odajött, hozott egy motort, nem akarta, hogy szeressük, nem törődött vele, mit gondolunk róla.

 

Azt mondta magáról: humorista vagyok. Élte a nekünk kicsit különcnek tűnő életét. Nem értettük, hogy miért jött oda, csak ő tudhatta, hogy neki mi a fontos. A mi világunk más volt. Pepi rendes szerény fiú volt és nem gondoltuk volna, hogy a nemzetközi médiában ilyen híres lesz. Jó volt vele beszélgetni. Mi csövesek voltunk, ő jól öltözött. Kérdeztük tőle: miért is vagy itt? Erre nem volt egyértelmű válasza, hiszen még Ő sem volt tisztában vele.Néhány versenyen elindult és sok barátot szerzett motoros körökből. Az ő későbbi ismeretségei és nagyon jó nyelvtudása hozzásegítette a fiatalokat külföldi karierjük elindításában.

Aztán ha nem jött, kérdeztük hol van? Aztán egyszer csak Qatarban 2008-ban azt kérdezték, hol a Pepi? Csak annyit tudtam válaszolni, kapcsoljátok be az Eurosportot, valahol ott lesz. Saját 50 kcm-es motorjával, becsülettel végig versenyzett,motorversenyző volt és Spartacuszos. Ez volt PEPI!

 

 

Megjelent: 971 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo