2014. május 22., csütörtök 08:16

Tűzoltó a mentőmotoron

Megosztás

TŰZOLTÓ A MENTŐMOTORON

Különleges újdonsággal bővült a Magyar Mentőmotor Alapítvány eszközparkja.

A hazai kizárólagos forgalmazó, a Spiller Trade Kft a mai napon különleges, az űrkutatás területére kifejlesztett Fire Stryker márkájú tűzoltó eszközöket bocsájtott a mentő motoros csapat rendelkezésére. A forradalmi, XXI. századi technológiát képviselő eszköz különösen hatékony lehet az élet és vagyonmentés során!

A tűzoltást tekintve a Fire Stryker eszközök, különösen a kezdődő tüzeknél sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos tűzoltó készülékek. Egyrészt a jóval hosszabb működési idő, másrészt az oxigén elvonáson alapuló működési elve miatt jelentősen hatékonyabb. Például folyékony éghető anyagok, üzemanyagok, olajok oltásánál, vagy elektromos tüzeknél ahol 100 000 Volt-os feszültségig lehet biztonságosan oltani a Fire Stryker-el.

A mentőmotorok és a Fire Stryker működésében nagyon hangsúlyos párhuzam a lehető leggyorsabb reagálás, hogy minél rövidebb időn belül, minél hatékonyabban kezdődhessen meg az élet és vagyonmentés. A Fire Stryker működését, tulajdonságait megismerve a Magyar Mentőmotor Alapítvány elnöke Varsányi Zoltán és a műszaki vezetője Demeter Balázs nagy örömmel támogatták az eszközök használatba vételét. Eddig ugyanis a mentőmotorokon és robogókon nem tudtak magukkal vinni az orvosok igazán hatékony tűzoltó eszközt. A Fire Stryker a motorokon és robogókon történő könnyű elhelyezhetősége, alacsony súlya, kis mérete és egyszerű kezelhetősége most orvosolta ezt a problémát.

 A Fire Stryker kiemelten fontos életmentő eszközzé léphet elő a mentőmotoros orvosok kezében egy olyan helyzetben, ahol például egy autópályán vagy nagy forgalmi dugóban kigyulladt járműbe szorult, vagy eszméletét vesztett sérült vár segítségre ahová a mentőmotor érkezhet meg a legrövidebb idő alatt. Egy ilyen szituációban könnyen előfordulhat, hogy az orvosi segítségnyújtást sem lehet megkezdeni a tűz oltása nélkül. A Fire Stryker kiemelten fontos tulajdonsága, hogy az eszközből kiáramló anyagot nyugodtan lehet közvetlenül akár az emberi testre, ruházatra irányítani, az oltóanyagnak semmilyen káros vagy veszélyes toxikológiai hatása nincs.

Az átadásánál jelen volt Győrfi Pál az Országos Mentő Szolgálat szóvivője is, aki szintén örömmel üdvözölte, hogy a Fire Stryker bekerült a motoros csapat eszköztárába, hiszen szükség esetén az nem csak kifelé történő segítségnyújtáskor lehet praktikus, hanem biztonságot nyújt a mentő motorkerékpárok és az azon található milliós értékű eszközök, műszerek tűzvédelmében is.

 

 

 

 

Megjelent: 620 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo