2014. március 03., hétfő 20:00

És meg lett tartva a megemlékezés!

Megosztás

Megtartotta idei megemlékezését a Drapál János és barátai társaság.

Motorversenyzők, színészek,nevettetők és barátok együtt emlékeztek Böröczky” Pepire”

Böröczky József, az örök nevettető és kiváló MotoGP szakkommentátor, „mindenki Pepije”, ha még élne, ma ünnepelné 66. születésnapját. Hajdani barátai, cimborái, kollégái és motorkerékpáros társai vasárnap együtt emlékeztek rá a Közlekedési Múzeum előtt.  

  

Bár, aki igazán szerette őt, az valójában mindennap emlékezik rá. Nacsa Olivér humorista nagyon jó barátja és tanítványa volt Pepinek, és állítja, nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszébe valamilyen formában Pepi, és ne kerülne szóba egy-egy anekdotája, tréfája, vicces beköpése stb. a magyar humorista társadalom körében. Pepi jó ember volt, és halhatatlan vicceivel még a másvilágról is megnevetteti mindazokat, akik ismerték, szerették őt.

Sokan voltak! És jó volt látni, hogy a mostani megemlékezésre is sok hajdani barátja, tisztelője eljött. Humorista kollégái közül az említett Nacsa Olivér mellett – aki egy szép beszéddel is tisztelgett az ünnepelt (merthogy születésnapot ültünk) emléke előtt – a Mikroszkóp Színpad művésze, Sas József is személyesen tiszteletét tette a megemlékezésen. Csakúgy, mint a magyar gyorsasági-motorsport megannyi egykori és jelenlegi kiváló versenyzője, mint Szabó János „Bregyó”, Juhász Károly, Drapál János legendás szerelője, Hamar Zsiga bácsi, illetve a mai fiatalok közül Németh Balázs és Bódis Rics ko.

„Pepi” hajdani kommentátortársa, Várhegyi Ferenc a Hungaroringi megemlékezéshez hasonlóan most is egy tartalmas és megható beszéddel emelte az esemény fényét, amelyben röviden kitért a Pepi 60. születésnapján tartott partira, amire még Phil Read is Magyarországra utazott jó barátja, Pepi kedvéért, hogy személyesen köszöntse fel őt. Az akkori asztaltársaságból szinte mindenki eljött a mostani megemlékezésre, melynek keretében, Pepi egykori kérésének, vágyának eleget téve, egy jelképes hamuszórásra is sor került. Pepinek ugyanis szívügye volt a Drapál-megemlékezések megszervezése, amiket mindig a Közlekedési Múzeumban tartottak, és egyszer azt mondta Hazafelé Balassagyarmatról barátainak, szeretné, ha egy nap rá is így emlékeznének, és jutna hamvaiból ide is, a múzeum előtti térre.

Nos, ennek a kérésének tettek most eleget barátai, természetesen jelképes módon. Bódis Rics ko tavalyi Silverstone-i European Junior Cup futamán szerzett gyönyörű serlegét töltötték meg hamvakkal, és ezt a homokot szórta szét jelképesen a rendezők felkérésére Hamar Zsiga bácsi, Juhász Karcsi és Vágó Sanyi a tér füves részén.

Voltak, akik egy-egy mécsest is gyújtottak” Pepi” emlékére, és a Merillo Caffee, valamint Orbán Róbert cukrászmester vendéglátása is hozzájárult megemlékezés jó hangulatához. Nemcsak Pepire emlékeztünk ezen a gyönyörű szép vasárnapon, de Szabó Andor korábbi többszörös magyar bajnok motorversenyzőre és minden más motoros elhunytra is.

„Ha még itt lennének közöttünk, most ők is biztosan nagyon jó hangulatban elbeszélgetnének barátaikkal, és megkezdődne a végeláthatatlan anekdoták és történetek sora” – zárta beszédét Várhegyi Ferenc, amelyet követően mindenki megszívlelte szavait, és megkezdődött a végeláthatatlan anekdoták és történetek sora. Mintha csak” Pepiék” is köztünk lennének. Elvégre, „csak az hal meg, akit elfelejtenek!”

Megjelent: 1070 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo