2013. október 28., hétfő 18:52

Somosi Alexander részt vett a Red Bull MotoGP Rookies Cup megmérettetésén

Megosztás
Somosi Alexander részt vett a Red Bull MotoGP Rookies Cup megmérettetésén

Somosi Alexander

A 13 éves fiatal magyar tehetség, Somosi Alexander a Talmácsi Team versenyzője, aki számára lehetőség nyílt részt venni az idei Red Bull Moto GP Rookies Cup válogatóján Spanyolországban. Alexander motoros karrierje elején jár, de edzői, Talmácsi Gábor és Talmácsi István úgy ítélték meg, hogy mindenképpen építő jellegű lesz számára, ha próbaként kimennek a válogatóra és felmérik az erőviszonyokat. Alexander most először ült repülőn. Kinti környezet nyüzsgése is nagyon új volt számára.

 

Tapasztalt kísérőjének és a csapatnak köszönhetően gyorsan felvette a ritmust és önmagához képest sokat fejlődött, gyorsult, két edzés idő között komoly 3 másodpercet, de a végső döntőbe most még nem jutott be. Majd jövőre!

 Talmácsi Gábor:

Remek lehetőség volt a válogatón való részvétel Alexander számára, melyhez sikerült előteremteni a szükséges hátteret. Tisztában voltunk a realitásokkal és tudtuk, hogy nagyon nehéz  bekerülni a végső döntőbe, mégis úgy gondoltuk, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy Alexander belekóstoljon kicsit a nemzetközi motorsport világába is. Mivel nagy pályán folytak az edzések és nem gokart pálya méretűn, így a tempó volt az elsődleges, ami új volt számára. De edzésről edzésre fejlődött és több mint három másodpercet gyorsult önmagához képest, ami mindenképpen dicséretes. Semmiképp sem kudarcként éljük meg a végeredményt, hiszen nagyon sok tapasztalattal gazdagodott Alex és még van ideje fejlődni. Köszönjük a Red Bull Kupa szervezőinek a lehetőséget és hatalmas köszönet édesapámnak, Talmácsi Istvánnak és Bódis Ricsinek, akik folyamatosan edzették és készítették Alexandert. A megkezdett munkát a jövőben is folytatjuk. Jelenleg már Jerezben vagyunk és szurkolunk Ricsinek, hogy jól szerepeljen az idei szezon utolsó versenyén.

Megjelent: 832 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo