2014. november 03., hétfő 19:37

Bajnoki U 16 Újpesti Haladás-BVSC Zugló

Megosztás
Bajnoki U 16 Újpesti Haladás-BVSC Zugló

BAJNOKI U16

ÚJPESTI HALADÁS FC - BVSC - ZUGLÓ 13 - 0 ( 11 - 0 )
Szögletarány: 7 - 0 ( 1 - 0 ) Kapura lövési arány: 28 - 2 ( 20 - 1 )

A szebb napokat megélt BVSC - ZUGLÓ csapatát fogadtuk ezen a napon. Az egyik leggólerősebb csatárunk, SZ. GÁBOR még mindig csak nézőként lehetett jelen, mert sérüléséből sajnos még nem sikerült teljesen felépülnie. Így az ő kivételével az egyik legerősebb összeállításban kezdtük a mérkőzést. MODI, NY. TOMI, ZSOMBOR, SZ. PISTI, P. DÁVID, G. DÁVID, V. TOMI, BERTI, LEÓ, S. BÁLINT, V. BÁLINT.

Az első perctől nem akartunk semmi esélyt sem adni ellenfelünknek. Ennek szellemében kezdtünk. Az 5. percben mintaszerű támadás végén egyérintős játékot követően LEÓ elhúzta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapura gurított, de a visszaigyekvő védő a gólvonal előtt szögletre mentett. A 6. percben S. BÁLINT beadására NY. TOMI érkezett a kapu előterébe, majd gyönyörűen a hosszú sarokba fejelte a labdát. 1 - 0. A 12. percben NY. TOMI élesen középre adott, S. BÁLINT átvette, majd a hosszú sarokba helyezett. 2 - 0. A 15. percben S. BÁLINT indította V. BÁLINTOT, aki a hosszú sarokba lőtt. 3 - 0. A 17. percben S. BÁLINT készítette le a labdát BERTINEK, aki cselezett, majd a felső léc alá bombázott. 4 - 0. A 18. percben elméláztunk egy kicsit, így lövő helyzetet alakított a vendégcsapat, de mai kapusunk MODI magabiztosan védett. A 23. percben V. TOMIT vágta fel ellenfele a büntető területen belül. A jogos büntetőt S. BÁLINT végezte el magabiztosan. 5 - 0. A 26. percben S. BÁLINT szerzett labdát, majd az üres kapuba helyezett úgy negyven méterről. 6 - 0. A 29. percben NY. TOMI robogott el a jobb oldalon, középre adott, V. BÁLINT átvette az érkező fő játékszert, majd elegánsan a hosszú sarokba helyezett. 7 - 0. A 33. percben S. BÁLINT LEÓ passzát követően cselezett, majd lőtt a hosszú sarokba. 8 - 0. A 35. percben S. BÁLINT ívelésére V. BÁLINT rontott rá, majd a kifutó kapus mellett elhúzta a labdát, és a hosszú sarokba helyezett. 9 - 0. Az utolsó öt percben LEÓ parádézott. Védője csak szabálytalankodni tudott minden alkalommal. A 41. percben harcosan tört be a büntető területen belülre, majd a védő kétségbeesésében szabálytalankodott ellene. Azonnal büntetőt ítélt a játékvezető. S. BÁLINT tanári módon a felső sarokba bombázott. 10 - 0. A 44. percben LEÓ tört be megint csak a büntető területen belülre, a védő csúnyán, egyáltalán nem sportpályára való módon felrúgta csatárunkat. Újabb büntető! S. BÁLINT harmadik büntető rúgását értékesítette magabiztosan tanári módon. Csak a legnagyobbak tudnak ilyen helyzetben háromszor, három különböző módon 11 - est rúgni. 11 - 0. A gólt követő kezdőrúgás elvégzése után negyvenöt percnyi játékidő leteltével szünet következhetett.

A szünetben nem cseréltem, játékosaim mindegyike kiválóan, szemre is tetszetősen futballozott. Dinamikusan játszottunk, ellenfelünk talán kétszer lépte át a térfelét, no meg a középkezdéseket követően, melyeket gyakorolhattak az első félidőben eleget.

Az 55. percben V. BÁLINT szögletét követően S. BÁLINT helyezett a kapu mellé. Az 58. percben szép támadás végén LEÓ játszotta magát tisztára, majd lövését a kapus magabiztosan védte. A 61. percben LEÓ szögletet harcolt ki. A sarokrúgást S. BÁLINT a kapuba csavarta. 12 - 0. A 65. percben S. BÁLINT cselezgetett a bal oldalon, mindenkit elfektetett, kapura lőtt, majd a kipattanó labdára BERTI eszmélt a leggyorsabban, és a kapuba bombázott. 13 - 0. A 68. percben a félpálya környékén B. BENCE ügyetlenkedett, hibáját már csak a büntető területünk előtt szabálytalan szereléssel tudtuk javítani. A szabadrúgás a felső lécről a gólvonalra pattant. Kapusunk, MODI, magabiztosan fogta meg a labdát, és rúgta azt a mezőnybe. A következő időszakban is mi domináltunk, ellenfelünk nem tudott kijönni a szorításból, érett az újabb HALI gól, de rendre elszórakoztuk. LEÓ kétszer is már - már a gólvonal környékéről hibázott az utolsó érintésnél. Csapatunk végül több gólt már nem rúgott. 13 - 0 - ás magabiztos győzelemmel küldtük haza a zuglói csapatot a XIV. kerületbe.

A második félidőben csereként pályára léptek: B. BENCE, VIKTOR, T. MILÁN, B. ZOLI, K. DANI, BEBE, MÁRK.

Sok sikert a BVSC - ZUGLÓ csapatának. Sajnálatos, hogy a sokkal nagyobb múlttal rendelkező zuglói egyesület ilyen gyenge ifjúsági utánpótlás csapattal rendelkezik. Sokkal jobbat érdemel ez az egyesület! Az elmúlt évben is magabiztosan tudtunk győzni ellenük, de az eltelt időszakban csak tovább gyengültek!

Játékosaimnak gratulálok, mert az ilyen gyenge csapatok ellen nagyon nehéz igazán megmutatni, ki milyen teljesítményre képes. Az első félidőben igazán látványos akciókat vezettünk, nagyon szép gólokat lőttünk. Parádé, örömfoci volt a javából! A második félidőre sündisznó védekezésbe állt ellenfelünk, de a két csapat közti különbség így is megmutatkozott, akkor alakítottunk ki helyzetet, amikor nagyon akartunk. Játékosaim az utolsó passzoknál már nem tudtak koncentrálni, elszórakozták a második félidőt. Több ziccert is kialakítottunk, sajnos azok kimaradtak, de így is két HALI gólnak tapsolhatott a szurkolótáborunk a második játékrészben is.

Nem szeretem az ilyen mérkőzéseket, mert akkora különbség volt a két csapatjátékos állománya között a javunkra, hogy ellenfelünk ütemtelenül rengeteg szabálytalan megmozdulással tudott csak szerelni. Ezt mutatja az első félidőben teljesen megítélt három büntető. A második félidőben is volt több olyan szabálytalankodása a zuglói csapatnak, amelyekért szabadrúgást kellett volna ítélni, és nem előny szabályt - amikor nem is nálunk maradt a labda. Rendkívül sérülésveszélyes az ilyen mérkőzés, nem szeretném, ha megsérülne további kiváló játékosunk! Ellenfelünk edzőjétől elvárható lett volna, hogy rászóljon játékosaira, hogy jó lenne néha labdát is találni. Ezzel szemben fontosabbnak tartotta, hogy a kapujuk mögül elmenjenek játékosaim, akik semmit nem csináltak ott, csak ültek, és nézték a mérkőzést, valamint a pályát elhagyó labdákat adogatták vissza.

Úgy látszik eljárt az idő - no, de ez legyen az Ő dolga!

Az enyém meg, hogy féltsem a kiváló játékosaimat!

A jelentős győzelmünk nem részegít meg, sem az, hogy két forduló alatt rúgtunk 20 gólt, és egyet sem kaptunk. A jövő héten teljesen új mérkőzést játszunk a BUDAKALÁSZ csapata ellen. Győzni megyünk. Biztos vagyok játékosaimban, elég felkészültek, hogy komolyan vegyék a soron következő mérkőzést, és legjobb tudásuk szerint le is hozzuk és győztesként térünk haza az OMSZK tó közeléből.

 

Megjelent: 550 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo