2014. október 30., csütörtök 05:34

U21- Ferencváros- Újpest

Megosztás
U21- Ferencváros- Újpest

Közel négy év után újra legyőzte U21-es csapatunk a Ferencváros együttesét!

A végeredmény 2-1 a javunkra!

HAJRÁ ÚJPEST!

 

 

Tíz emberrel sikerült U21-es csapatunknak legyőzni a Ferencvárost

 

A Halottak napja és az őszi iskolaszünet miatt szerdán rendezték meg a Bánka Kristóf Sportközpontban U21-es csapatunk számára a Ferencváros elleni derbit!

UTE U21–FTC U21 2–1 (1–0)
U21, 12. forduló
Bánka Kristóf Sportközpont, 100 néző

UTE: Banai – Kós, Paulik, Esze, Jónás – Szalánszki, Gálfi (Hanyicska – 88.), Tóth B. (Németh – 78.), Száraz (Gavrea – 78.) – Marques, Holdampf
Vezetőedző: Györök Tamás

FTC: Prokop – Valnecsik, Kovács (Horváth – 80.), Silye, Nagy – Havas, Csire (Adamcsek – 46.), Oláh, Popov – Csilus, Haris
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők:
Marques (34.), Jónás (69.) ill. Popov (66.)
Sárga lap:
Szalánszki (29.), Gálfi (41.), Jónás (82.), Holdampf (90.) ill. Csilus (71.)
Piros lap:
Marques (74.)

Már az öltözőkben és a bemelegítésnél is lehetett érezni, hogy egyik csapat számára sem egy „átlagos” mérkőzés következik, hiszen beszéljünk bármilyen korosztályról, egy Újpest–Ferencváros találkozó mindig kiemeltnek számít a szurkolók és a játékosok számára is.

Az első félidőben mindkét csapat becsülettel próbálkozott támadásokat építeni, de az ellenfél igyekezett mindent eszközt bevetni, hogy megakadályozza azt. A 20. perctől ellenfelünk megpróbálta átvenni a játék irányítást, csatáruk egy alapvonalról visszalőtt labdát tíz méterről mellé rúgott. Négy perccel később egy vendég szabadrúgás okozott kisebb pánikot a kapunk előtt, de a fejes fölé szállt. A 32. percben Száraz indult meg a baloldalon, lefutotta a védőjét, majd a középen érkező Szalánszkinak passzolt, aki lőni szeretett volna húsz méterről, de a labda átpattant a lába fölött. A 34. percben megszereztük a vezetést! Jónás vágta előre a labdát Marques irányába, aki levette azt, majd 14 méterről a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt (1-0). A 42. percben a végig kitűnően játszó Holdampf szerzett labdát a középpályán, majd indította gólszerzőnket, aki egy az egyben állt a kapussal szemben, de Prokop hatalmas bravúrral, lábbal védte a lapos lövést. A félidő lefújása előtt Tóth Barna szabadrúgása ment fél méterrel a ferencvárosi kapu mellé, így egygólos újpesti vezetéssel mentek a csapatok pihenőre.

A második játékrészt csapatunk kezdte. Holdampf próbálta meglepni a vendég hálóőrt és egyből kapura emelte a középkezdést, de Prokop a gólvonal előtt megfogta a labdát. A 49. percben hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki a vendégek részéről. Egy szögleten belül kétszer is a jobb kapufát találták telibe, de védőinknek sikerült felszabadítaniuk. Egészen a 66. percig a gyepen gyűrték egymást a csapatok, majd sikerült kiegyenlítenie ellenfelünknek az állást. A jobb oldalon elfutott a ferencvárosi szélső, középre centerezett, a labda a füvön furcsán felpattant, így Popovnak sikerült megelőznie a védőt és Banai keze között a hálóba fejelt (1-1). Sokáig azonban nem örülhetett a Ferencváros, hiszen három perccel később újra nálunk volt az előny. Egy baloldali bedobást Tóth Barna csúsztatta meg fejjel a kapu előtt, Száraz még beérte az alapvonalnál majd a középen érkező Jónásnak passzolt, aki 12 méterről nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot (2-1). A 74. percben emberhátrányba kerültünk, hiszen első gólunk szerzője, Marques megkapta második sárgalapját, így tíz emberrel folytattuk. A 81. percben egy vendég szabadrúgást követően nyolc méterről a kapunk mellé fejeltek. Kettő perccel később Banai Dávidnak kellett vetődve védenie egy távoli lövést. A hosszabbítás második percében egy védők mögé belőtt labdára csapott le a ferencvárosi játékos, ám nem tudott túljárni kapusunk eszén és hatalmas bravúrral védte a három méterről leadott lövést. A 94. percben Hanyicska előtt adódott egy hatalmas lehetőség, de 35 méteres, üres kapura tartó lövése centikkel a kapu mellé ment, így is 2-1-re legyőztük a Ferencváros együttesét!

Györök Tamás:Nagyon nagy meccset játszottunk, emellett szép gólokat is rúgtunk. Azt kell, hogy mondjam, egy újpest-fradi vagy fradi-újpest mérkőzés mindig parázs összecsapást ígér, így mi is erre készültünk. A találkozó előtt néztem meg, hogy négy éve nem sikerült legyőznünk U21-es korosztályban a Ferencvárost, így természetesen még jobban felértékelődik ez a győzelem. A tabellán elfoglalt helyezés és a pontok alapján is nagyon kellet ez a három pont. Marques kiállítása után sikerült úgy átszerveznünk a csapatot, hogy ne kapjunk újabb gólt. Gratulálok a srácoknak, mert parádésan játszottak. Bár mindenki nagyon jól teljesített, szeretném külön kiemelni Holdampf Gergő játékát, aki szinte megállás nélkül, kilencven percen keresztül küzdött a pályán a győzelem érdekében.

Sajnos fiatalabbik csapatunknak nem sikerült megismételni U21-es együttesünk sikerét és egy hajrában kapott góllal szenvedett vereséget. A mérkőzés 25 perc késéssel kezdődött el, mert a játékvezetők késve érkeztek meg a helyszínre.

UTE U17–FTC U17 1–2 (0–1)
U17, 12. forduló
Chinoin SC Sporttelep, 100 néző

UTE: Barsi – Szajkó (Polonszki – 46.), Vekker, Lakatos Cs. (Bauer – 32.), Kovács K. – Balog (Fülöp – 46.), Szalánszki, Morvai, Mihály (Katona – 64.) – Takács, Kócsa
Vezetőedző: Cseh András

FTC: Sebestyén – Temesvári, Csiszár, Deutsch, Kovács G. – Hegedűs (Horváth – 77.), Sándli (Kubanek – 82.), Derekas, Molnár – Lakatos I. (Kocsi – 82.), Lipcsei
Vezetőedző: Dragóner Attila

Gólszerzők:
Takács (67.) ill. Csiszár (27.), Kubanek (87.)
Sárga lap:
Szajkó (26.), Balog (35.), Takács (38.), Vekker (62.) ill. Derekas (53.), Kovács G. (61.), Sándli (70.)

Együttesünk első félidei teljesítményéről mindent elmond az a statisztika, hogy nem sikerült kapura-lövéssel zárni az első 45 percet. Már a 3. percben veszélyeztetett a vendég együttes, egy baloldali beadást követően egy ollózó mozdulattal próbálták a hálónkba juttatni a labdát, de az még ekkor elkerülte a kapunkat. A 8. percben egy támadáson belül két gólt is szerezhetett volna a Ferencváros. Egy baloldali elfutást követően egy az egyben vitték Barsira a labdát, aki a lövést – hatalmas bravúrt bemutatva – lábbal hárította, a kipattanót még egyszer kapura lőtték, de azt a gólvonal előtt blokkoltuk, majd felszabadítottunk. A 20. percben ismét egy lövést kellett a védőinknek hárítani. A 27. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes egy tizennyolc méteres távoli lövéssel (0-1). A 41. percben majdnem öngólt szereztünk, de védőnk „lövése” a kapunk mellett hagyta el a játékteret, így egygólos hátrányban voltunk a félidőben.

A második játékrészben teljesen kicserélték csapatunkat és közel harminc percig egy-kapuztunk a pályán. Több nagy gólhelyzetet is sikerül kidolgoznunk, valamint az 52. percben jogosan kérhettünk számon egy tizenegyest a játékvezetőtől. A gólra egészen a 67. percig kellett várni. Ekkor Takács indította saját magát az ellenfelünk ötösének területén belül. A védő nem ment játékosunkkal, így befutotta saját labdáját, majd a kifutó kapus mellett négy méterről a hálóba lőtt (1-1). A 74. percben egy baloldali beadást Szalánszki lőtt nyolc méterről kapura, de a védők blokkoltak. A 83. percben a vendégek is próbálkoztak, de a labda elkerülte a kapunkat. Sajnos az újabb gólszerzés reményében hátul nagyon kinyíltunk, így ellenfelünk a 87. percben egy jobboldali beadást követően két méterről megszerezte a győztes találatot (1-2), így pont nélkül maradtunk a második derbin.

Cseh András:Az első félidőben görcsösen, sok hibával játszottunk és összességében elég gyengén, így megérdemelten vezetett ellenfelünk. A második félidőben feljavultunk, jól és jobban játszottunk, mint a fradi, ennek köszönhetően sikerült kiegyenlítenünk, sőt, még a levegőben lógott a győztes gólunk is. Sajnos a foci ilyen sport, hogy a végén mi kaptuk a gólt. A második félidei játékra lehet alapozni, több jó teljesítményt is láttam. A jövő héten megpróbálunk javítani.

Megjelent: 588 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo