2017. augusztus 16., szerda 07:17

Parkolhatunk és kész!

Megosztás
Parkolhatunk és kész!

1988.évi 15/A. § (5) törvényt nemrég módosították:


2010. július 10-én hozta meg a törvényt a Fidesz-kormány, ami pontosan kimondja, hogy a kétkerekű motorkerékpárok számára nem kell parkolási díjat fizetni az állami, önkormányzati tulajdonú parkolóhelyeken az egész országban.


Tehát az, hogy önkormányzat üzemelteti-e parkolót vagy vagy magánszemély, tulajdonképpen lényegtelen, hisz’ ennek betartása minden önkormányzat és üzemeltető számára kötelező!

Bemásoltam a törvénymódosítás pontos szövegét a közlönyből: 2010.évi XLVII. törvény a közterületi parkolás jogi feltételeinek megteremtése érdekében… 2.§(1) a Kkt.a következő 15/A-15/E.ponttal egészül ki:

” 15/A§(1) A helyi önkormányzat(fővárosban: a fővárosi önkormányzat)rendeletében a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánúton, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken, illetve várakozási övezeten kívül eső olyan várakozó helyet


(a továbbiakban együtt: várakozási terület), amelynek a három vagy annál több kerekű járművel történő,várakozás célú használatáért várakozási díjat kell fizetni.”
Na Ezek szerint! Parkolhatunk fizetés nélkül.
Még Zuglóban is!

 

Megjelent: 91 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo