2016. július 07., csütörtök 04:16

Szalay-ék a Góbi sivatag felé utaznak

Megosztás
Szalay-ék a Góbi sivatag felé utaznak

A Hősök teréről indultak Szalay-ék a Góbi sivatagba. Tízezer kilométer. Ennyi vár a versenyzőkre a július 8-án Moszkvából rajtoló Silk Way-ralin. Az Opel Dakar Team hétfőn délután indult el, s az ünnepélyes búcsúztatót ezúttal is a Hősök terén tartották – ez immár hagyomány –, ahol először láthatták az érdeklődők Szalay Balázs és Bunkoczi László Opel Mokkájának „új ruháját”.

 

Kék és sárga – az autósportban nem szokatlan színösszeállítás, és a Mokkának is elképesztően „jól áll”. Szalay szerint új fejezet kezdődik ezzel. A Silk Way-rali egyébként is mérföldkőnek számít, hiszen ez a csapat sohasem járt még a Góbi sivatagban, most azonban kénytelen lesz megküzdeni vele.

„Gyerekkorom óta vonz a Góbi, örülök, hogy újabb ismeretlen területet fedezhetünk fel. Azt mondják, az ottani dűnék nagyon hasonlítanak azokra, amelyekkel a Szaharában már találkozunk, kíváncsi vagyok, hogy tényleg így van-e. Nem lesz könnyű megméretés, de a maratoni viadalok közül egyik sem az, és éppen ez a szép bennük” – mondta Szalay, aki 2012-ben pályafutása egyik legnagyobb nemzetközi sikerét ezen a versenyen érte el – nagy hajrával a második helyen végzett.

 

Megjelent: 355 alkalommal

 

 

 http://balunet.hu

  

 

 

 

 

 mamisuli.hu

 talmaring_logo